pieczarki nadziewane warzywami

Pieczarki nadziewane warzywami

Składniki:

  • 5 sporej wielkości pieczarek
  • żółta i czerwona papryka
  • cebula
  • tymianek
  • pietruszka

Przygotowanie:

Wszystkie warzywa oczyść, cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na odrobinie oleju. Pokrój paprykę w kostkę i dodaj do cebuli. Dodaj tymianek i pietruszkę i duś na małym ogniu. W pieczarkach postaraj się wyżłobić głębokie dno i uzupełnij je farszem. Całość piecz przez ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego!

Ciekawostka!

Pieczarki są naprawdę niskokaloryczne – zawierają jedynie 28 kcal w 100 gramach. Obniżają poziom złego cholesterolu, usprawniają pracę układu immunologicznego i są znakomitym źródłem witaminy B.

Skomentuj