łosoś z szpinakiem i fasolką

Łosoś ze szpinakiem i fasolką

Składniki:

  • zielona lub żółta fasola szparagowa
  • filet z łososia
  • szpinak
  • sok z cytryny
  • gałka muszkatołowa
  • koperek
  • ziemniaki

Przygotowanie:

Ziemniaki ugotuj w lekko osolonej wodzie. Rybę usmaż na patelni grillowej lub innej, która przeznaczona jest do smażenia bez tłuszczu. Na osobnej patelni podduś szpinak z gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Do wrzącej wody wrzuć fasolkę i gotuj do miękkości. Na gotowy fillet połóż szpinak, obok podaj fasolkę i ziemniaki. Smaczego!

Ciekawostka!

Czy wiesz, że szpinak ma właściwości antynowotworowe i chroni przed miażdżycą? Zawiera także dużo potasu, który obniża ciśnienie krwi.

Skomentuj