kasza jaglana na słodko

Kasza jaglana na słodko

 

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy jaglanej (uprażonej na suchej patelni)
  • mleko
  • 1 łyżeczka cukru
  • migdały
  • truskawki, borówki (lub inne owoce według uznania)

Przygotowanie:

Sparz kaszę gorącą wodą, zagotuj mleko i dosyp do niego łyżeczkę cukru. Dodaj kaszę i gotuj przez 20 minut. Przełóż na talerz i dodaj owoce według uznania. Całość posyp uprażonymi uprzednio migdałami. Smacznego!

Ciekawostka!

Migdały są źródłem cynku, potasu, fosforu i wapnia, dzięki czemu migdały dbają o to, byśmy mieli zdrowe włosy, mocne zęby i sprawnie funkcjonujące serce. Ponad to migdały zawierają błonnik, a więc wspierają proces odchudzania.

Skomentuj