Grillowana wołowina z nadziewanymi pomidorami

Grillowana wołowina z nadziewanymi pomidorami

  • 500 g wołowiny
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • pęczek szparagów
  • 2 pomidory
  • 0,5 szkl ryżu
  • natka pietruszki
  • bazylia

Przygotowanie:

Dopraw wołowinę ziołami, papryką, solą i pieprzem. Połóż na aluminiowej tacce i usmaż na patelni grillowej lub piecz przez ok. 40 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Pod koniec pieczenia dorzuć szparagi.

Odetnij wierzch z pomidorów i wydrąż miąższ. Ugotować ryż, wymieszać go z natką pietruszki i bazylią, nadziewać pomidory. Piec 15 min w temperaturze 180 stopni. Smacznego!

Ciekawostka!

Szparagi zawierają fosfor, wapń i potas, który mają wpływ na stan kości i wygląd zębów. Beta-karoten oraz witaminy C i E poprawiają wygląd skóry, włosów i paznokci, a ponadto szparagi uznawane są za afrodyzjak.

Skomentuj